vr, 11-06-2021, 09:02
Nieuwsbericht

Vierde editie Business Innovation Program Food 

Bouw met het Business Innovation Program Food een nieuwe businesscase gericht op hoogwaardiger gebruik van (groene) grondstoffen en het tegengaan van verspilling.

Na drie geslaagde programma’s waarbij we ruim dertig bedrijven in de agrofoodsector uit heel Nederland hebben geholpen, starten we op 9 maart 2022 met de vierde editie van het Business Innovation Program Food. Ontdek tijdens de introductie workshop op 2 februari 2022 of het programma waarde toevoegt aan jouw bedrijf. In deze workshop: vertellen we je meer over de opzet van het programma; Delen we ervaringen van deelnemers aan eerdere edities van dit programma; Maak je de eerste aanzet om van jouw idee een businesscase te bouwen.

De workshop vindt plaats op woensdag 2 februari van 10.00 tot 11:00 uur via Microsoft Teams. Meld je aan bij Daphne d’Hont.

Tegengaan van voedselverspilling

Wil jij een winstgevende businesscase bouwen gericht op optimale inzet van grondstoffen en het tegengaan van voedselverspilling? Is jouw bedrijf actief in de agrofoodsector en zie je kansen om meer waarde te halen uit grondstoffen door nieuwe toepassingen of door efficiëntere inzet? Met het Business Innovation Program helpen we je om scherp te krijgen welke ideeën kansrijk zijn en hoe je deze vertaalt tot concrete nieuwe verdienmodellen voor jouw bedrijf.

Voor wie?

Het Business Innovation Program Food is voor ondernemers in de agrofoodsector die toegewijd zijn een kansrijk idee om te zetten in een nieuw verdienmodel. Deelname staat open voor bedrijven die met dit idee bijdragen aan het versnellen van de transitie naar een duurzaam en gezond voedselsysteem. Dit zijn startups of innovatieve MKB-ers die in de brede zin actief zijn in de agrofoodsector. Denk aan de land- en tuinbouw, de voedselverwerkende industrie, data en technologie bedrijven en (logistieke) dienstverleners.

Wat mag je van ons verwachten? 

 • In 10 modules trainen we je om op het juiste moment en de juiste manier aan de slag te gaan met je visie, klant, product, impact, verdienmodel, team en samenwerkingen.
 • Iedere week vindt een plenaire sessie plaats, afwisselend online of op een centrale locatie in Nederland. Hierin krijg je theorie over één van de dimensies en feedback van de trainers, begeleiders en andere deelnemers.
 • Je krijgt praktijkopdrachten ter voorbereiding en afronding van iedere module.
 • Bovendien is er één-op-één begeleiding vanuit business development van je Regionale Ontwikkelings Maatschappij (ROM).

Waarom meedoen?

 • Het programma geeft jou een grotere kans van slagen om jouw idee om te zetten naar een duurzaam verdienmodel. 
 • Het programma helpt jou focus aan te brengen en om je tijd (en geld) aan de juiste activiteiten te besteden, gericht op het bereiken van de volgende levensfase van jouw idee.
 • Na het voltooien van het programma weet je: wie je klant is, welk verdienmodel het meest geschikt voor jouw bedrijf is, hoe je de impact die je maakt helder overbrengt, kun je wel overwogen keuzes maken of en welke samenwerkingspartners je nodig hebt, én heb je een concreet stappenplan om jouw idee of product te laten groeien naar de volgende fase.  
 • Je volgt het programma samen met andere bedrijven uit of actief in de agrofoodsector, waardoor je van elkaars inzichten en uitdagingen kunt leren. 

Wat we van jou verwachten?

 • We vragen inspanning van minimaal 0,5 FTE per deelnemend bedrijf gedurende tien weken dat het programma loopt. Dit betekent dat er gemiddeld 20 uren per week van je bedrijf wordt gevraagd.
 • Aanwezigheid bij de sessies (gedurende tien weken op woensdagochtend), inclusief het voltooien van de bijbehorende opdrachten.

Praktische informatie

 • Het programma start op 9 maart 2022 en eindigt medio mei 2022. 
 • We raden je om deel te nemen aan de introductie bijeenkomst op 2 februari 2022 om te ontdekken wat het programma voor jou kan betekenen. Deze workshop is geheel vrijblijvend. Wel is het noodzakelijk je vooraf aan te melden via Daphne d'Hont
 • Deelname aan het programma is kosteloos, maar er wordt veel van je verwacht.
 • De bijeenkomsten vinden wekelijks plaats op woensdagochtend.
 • Ben je enthousiast en heb je een goed gevoel bij het programma? Schrijf je dan direct in via Daphne d'Hont voor het Business Innovation Program Food. Na aanmelding nemen we contact met je op voor een intakegesprek en hoor je meer over de vervolgprocedure.
 • Bij inschrijving worden je gegevens gedeeld met de samenwerkingspartners die verantwoordelijk zijn voor uitvoering van het programma.

Samenwerkingspartners

Dit programma past binnen het landelijk initiatief Voedselwaarde van de gezamenlijke Regionale Ontwikkelings Maatschappijen (ROMs): LIOF, NOM, Innovation Quarter, Horizon, Oost NL, ROM Regio Utrecht, Impuls Zeeland, Ontwikkelingbedrijf NHN en BOM in samenwerking met de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling, Invest-NL en de Rabobank. Impuls Zeeland voert dit project uit in samenwerking met FoodDelta Zeeland en Dockwize.