Neem deel aan het Business Innovation Program Food

De wereld van morgen heeft vandaag voedsel vernieuwers nodig. Maakt jouw idee of bedrijf de voedselketen duurzamer, slimmer, efficiënter of gezonder en zoek je toegang tot de markt met een verdienmodel? Neem dan deel aan de introductieworkshop van het Business Innnovation Program Food op 14 juni. Hier maak je laagdrempelig kennis met het volledige programma en is er alle ruimte om vragen te stellen. Op deze manier weet je zeker of het programma goed bij je past.

Het BIPF ondersteunt startups èn bestaande mkb-bedrijven, die met hun idee een krachtige bijdrage willen leveren aan de voedseltransitie. Binnen 10 modules krijg je antwoorden op belangrijke vragen die uiteindelijk jouw basis zullen vormen voor een gezonde businesscase. Al meer dan 50 bedrijven hebben reeds met succes deelgenomen aan het programma. Deelnemers zijn divers, denk hierbij aan land-en tuinbouw, de voedselverwerkende industrie, data- en technologiebedrijven en (logistieke) dienstverleners en vele anderen.

Wat ontvang je tijdens het programma?

  • Een stapsgewijze methode, waarin wij je trainen om op het juiste moment en de juiste manier aan de slag te gaan met je visie, klant, product, impact, verdienmodel, je team en samenwerkingen.
  • Een wekelijkse plenaire theoriesessie, afwisselend online of op een centrale locatie in Nederland, waarin je feedback ontvangt van de trainers, begeleiders en andere deelnemers.
  • Praktijkopdrachten ter voorbereiding en afronding van iedere module.
  • Waardevolle één op één begeleiding met een business development specialist van jouw lokale regionale ontwikkelingsmaatschappij (ROM).
  • Een afsluiting met een 100-dagen plan, zodat je ook na het programma kunt blijven werken aan concrete doelstellingen.
De modules in detail

Wat levert het jou op?

  • Een aanzienlijk grotere slagingskans van idee naar een duurzaam verdienmodel.
  • Een scherpe focus op het prioriteren van aandacht, tijd en geld in de opstartfase.
  • Grondige kennis en inzicht over wie en waar je klant is en met welk verdienmodel, heldere communicatie van jouw idee of bedrijf, zicht op de juiste samenwerkingspartners én een concreet stappenplan voor de volgende groeifase.
  • Een nuttige en leerzame kruisbestuiving tussen andere deelnemende bedrijven die ook actief zijn binnen de agrofood sector.
  • Een waardevolle bijdrage aan een duurzamere en gezondere economie

Praktische informatie:

  • Introductie workshop: woensdag 31 januari 2024 tussen 10.00-11.15u
    schrijf je direct in! Tijdens dit webinar krijg je meer inzicht wat het Business Innovation Program Food voor jou kan betekenen en is er de mogelijkheid om al je vragen te stellen.
  • Het programma start op 13 maart 2024 en eindigt 22 mei 2024.
  • Contacteer onze projectmanager: Daphne D'hont: daphnedhont@impulszeeland.nl om je alvast aan te melden.
  • Deelname aan het programma is kosteloos, maar er wordt veel van je verwacht.
  • De bijeenkomsten vinden wekelijks plaats op woensdagochtend.
  • Is het programma iets voor jou? Schrijf je dan direct in voor het Business Innovation Program Food. Na aanmelding nemen contact met je op voor een intakegesprek en hoor je meer over de vervolgprocedure en of je in aanmerking komt voor deelname.
  • Bij inschrijving worden je gegevens gedeeld met de samenwerkingspartners die verantwoordelijk zijn voor uitvoering van het programma.


Inschrijven introductieworkshop
Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.

Deelnemers over Business Innovation Program Food

Precisionwise: "Vandaag met succes het BIP Food programma afgerond. Hierdoor heb ik op een gestructureerde manier marktvalidatie uitgevoerd. De interactie met andere ondernemers vond ik erg nuttig en motiverend. Ook helpt het programma om prioriteiten te stellen, en daardoor als startende ondernemer de beperkte tijd optimaal te gebruiken."

Zuiderzwam: “Dankzij het programma en de interviews heb ik serieuze leads en klanten gekregen en met vertrouwen keuzes gemaakt in waar ik naar toe wil groeien.”

COMPUTD: “Tijdens het programma zit je in een innovatieve omgeving, naast dat je kritischer naar je eigen bedrijf kijkt, leer je ook veel van anderen.”

Glowfarms: “Dankzij het programma, de kritische blik en de sterke focus op het onderbouwen van alle beslissingen heb ik een duidelijke richting voor waar het heen moet met mijn bedrijf gekregen”

Bakkersgrondstof: “Het programma kwam voor ons precies op het juiste moment. Het heeft ons gedwongen om onze bestaande ideeën te verifiëren in de markt, zodat we sneller en met minder risico ons doel gaan bereiken.”

Samenwerkingspartners

Dit programma past binnen het landelijk initiatief Voedselwaarde van de gezamenlijke Regionale Ontwikkelings Maatschappijen (ROMs): LIOF, NOM, Innovation Quarter, Horizon, Oost NL, ROM Regio Utrecht, Impuls Zeeland, Ontwikkelingbedrijf NHN en BOM in samenwerking met de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling, Invest-NL en de Rabobank. Impuls Zeeland voert dit project uit in samenwerking met FoodDelta Zeeland en Dockwize.

Neem contact met ons op

Meer weten over dit dit programma?

Wij helpen jou graag verder

Daphne d'Hont

Projectmanager Agrifood