do, 28-02-2019, 14:37
Nieuwsbericht

De bouw van het E-Mobility Park in Vlissingen is van start!

Gedeputeerde Harry van der Maas en Gerben Rodts van Stichting Duurzame Mobiliteit Zeeland hebben vanmiddag met de graafmachine de bouw van het E-Mobility Park officieel gestart. Al bijna een jaar worden de elektrische auto’s van het E-Mobility Park gedeeld met de omliggende bedrijven op de Kenniswerf. Nu is alles rond om de fysieke locatie te realiseren! 

“Het E-Mobility Park is het eerste project onder Stichting Duurzame Mobiliteit Zeeland. We willen van Zeeland een duurzame plek maken. Vanuit de stichting zijn we op meerdere locaties bezig met het opstarten van soortgelijke initiatieven”, aldus Gerben Rodts. Ook gedeputeerde Harry van der Maas benadrukte dat: “Ik hoop dat dit het begin is van veel meer mobility hubs. Zeeland is een dunbevolkt gebied waardoor het lastig is massa te vinden voor dit soort initiatieven”

Eind april gereed

Als alles volgens planning verloopt wordt het park eind april opgeleverd. Er zijn dan 10 parkeerplekken gerealiseerd. Vijf voor de elektrische deelauto’s van het E-Mobility Park en vijf gastlaadplekken. Boven deze parkeerplekken komt een overkapping met zonnepanelen. Het bouwwerk is volledig cradle to cradle zodat alle materialen kunnen worden hergebruikt. 

E-Mobility Park

Het E-Mobility Park in Vlissingen wordt mogelijk gemaakt door Provincie Zeeland, Stichting Zeeuwse Publieke Belangen, Gemeente Vlissingen, Orionis Walcheren, Impuls Zeeland, HZ University of Applied Sciences, Sauer en Oonk Notarissen, AgriSnellaad, Dockwize, WTS Architecten, Harthoorn, Zeeuwind, AddVision Projectontwikkeling & -management, Scalda en Schinkels Adviesgroep. 

Bent u ook geïnteresseerd in elektrisch autodelen of wilt u zelf een initiatief opstarten en heeft u hulp nodig? Neem dan contact op via info@duurzame-mobiliteit-zeeland.nl