do, 25-11-2021, 13:36
Nieuwsbericht

Cijfers toerisme in Zeeland 2021

Toeristisch Zeeland is weer wat aan het herstellen. Dat blijkt uit de cijfers die het CBS publiceerde over het aantal overnachtingen. Van januari t/m augustus vonden er dit jaar ruim 7,8 miljoen overnachtingen plaats. Dat is ongeveer 18% meer dan in dezelfde periode in 2020. Ondanks deze groei, is het aantal overnachtingen nog niet terug op het niveau van voor de coronacrisis. Het HZ Kenniscentrum Kusttoerisme gaat in een artikel in op de cijfers van toerisme in Zeeland. 

  • 44% minder accommodaties geboekt door buitenlandse gasten in het voorjaar van 2021. Ook in de zomerperiode minder buitenlandse gasten.  
  • Nederlanders hebben Zeeland ontdekt. Nederlandse gasten vulde in voorjaar wegblijven buitenlandse gasten op en in de zomer van 2021 was er een recordaantal overnachtingen uit Nederland.  
  • Hotels en groepsaccommodaties hebben het zwaar. Dit heeft deels te maken met een verandering van vakantiegedrag van mensen tijdens de coronacrisis. 

Prognose toerisme Zeeland najaar 2021

Op basis van alle beschikbare cijfers en informatie heeft HZ Kenniscentrum Kusttoerisme een verwachting gemaakt voor de omvang van het verblijfstoerisme in Zeeland voor de maanden september t/m december 2021. Bekijk de prognose >>

Conclusie: sector aan het herstellen

Als geheel lijkt het alsof toeristisch Zeeland alweer aardig aan het herstellen is, maar de verschillen tussen deelsectoren zijn enorm groot. Lees het volledige artikel op de website van het HZ Kenniscentrum Kusttoerisme. 

Bekijk ook de video waarin het HZ Kenniscentrum Kusttoerisme de cijfers van toerisme in Zeeland presenteert.