di, 03-11-2020, 12:10
Nieuwsbericht

Brexit raakt mijn onderneming niet. Weet u dat zeker?

Het Verenigd Koninkrijk heeft de EU verlaten. Op dit moment geldt een overgangsperiode tot en met 31 december 2020. Daarna verandert het zakendoen met het Verenigd Koninkrijk ingrijpend.

Grote gevolgen

Brexit heeft grote gevolgen voor bedrijven in Nederland en kan ook uw bedrijf raken. Echte duidelijkheid over de details van de nieuwe relatie tussen de EU en het VK is er pas als de onderhandelingen zijn afgerond. Dus aan het eind van de overgangsperiode. Maar in alle gevallen, met of zonder goede afspraken, verandert de relatie met het VK ingrijpend. Zo komen er na de overgangsperiode altijd grensformaliteiten. Bijvoorbeeld import- en export aangiftes als u goederen in- of uitvoert.

Maatregelen treffen

Het is daarom belangrijk om de relatief korte overgangsperiode te benutten om maatregelen te treffen.

Brexit Impact Scan

Wilt u controleren wat u kunt doen om u voor te bereiden op Brexit? Start de Brexit Impact Scan! Als u de scan helemaal doorloopt, brengt u in kaart welke effecten Brexit heeft op uw bedrijf. Ook de effecten die u nu nog niet vermoedt. De scan informeert u over zaken die sowieso veranderen na de overgangsperiode. Als er nieuwe afspraken zijn, wordt de scan daaraan aangepast.

Klik hier voor de Brexit Impact Scan.