ma, 26-11-2018, 12:58
Nieuwsbericht

Nieuwe openstelling OPZuid gericht op topclusters Maintenance, Biobased en Logistiek

Het Europese innovatieprogramma voor Zuid-Nederland OPZuid wordt per 3 december 2018 opnieuw opengesteld. Dit betekent dat bedrijven, kennisinstellingen en steden weer financiering kunnen krijgen voor innovatie.

Programmaprioriteit 1B1: Versterking Innovatiesysteem

Binnen de nieuwe openstelling kunnen projecten ingediend worden, die bijdragen aan versterking en verbreding van het Zuid-Nederlandse innovatiesysteem, specifiek binnen de topclusters Maintenance, Biobased en Logistiek en het stimuleren van open innovatie binnen deze clusters door middel van bijvoorbeeld living labs en proeftuinen. Samenwerking staat daarbij centraal. Samenwerking tussen bedrijven, publieke instellingen en eindgebruikers. Maar ook: samenwerking in nieuwe combinaties. Cross-overs vanuit de genoemde topclusters met andere nationale en internationale topclusters.

Van idee tot aanvraag

Om potentiële aanvragers te helpen tot een kwalitatief goede projectaanvraag te komen, organiseren we in elke provincie een voorlichtingsbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomsten ontvangt u informatie over de inhoud en mogelijkheden van de openstelling, lichten we de beoordelingscriteria toe en geven we u tips en tricks. Daarnaast kunt u inspiratie opdoen uit het verhaal van een ondernemer met een lopend 1B1-project en krijgt u volop gelegenheid tot netwerken.

Meer informatie

Kijk hier voor meer informatie en mogelijkheid tot aanmelden voor de informatiebijeenkomsten.