do, 11-07-2019, 15:20
Nieuwsbericht

Acht Zeeuwse bedrijven krijgen elk 20 mille subsidie

Acht Zeeuwse ondernemers krijgen samen 160.000 euro subsidie om te onderzoeken of vernieuwende ideeën en producten commercieel en technisch haalbaar zijn.

De acht bedrijven ontvangen elk 20.000 euro uit de subsidieregeling MIT-Zuid, bedoeld om innovatie in het midden- en kleinbedrijf aan te jagen. Tot de gelukkigen behoren RoNik Inspectioneering BV in Bruinisse dat bij industriële bedrijven en in de olie- en gaswereld inspecties met drones uitvoert. Het wil een speciale techniek testen.

Kiwibessen

Murre Technologies BV in Krabbendijke krijgt geld om geautomatiseerde logistiek voor zilte aquacultuur te ontwikkelen. Industrie Service Mol in Goes doet een haalbaarheidsstudie naar het geautomatiseerd onttrossen en verwerken van kiwibessen. Roem van Yerseke BV onderzoekt grootschalig kweek van platte oesters om daarmee schelpdierbanken te herstellen.

Robotarm

RMA-Techniek BV ’s Heer Arendskerke bekijkt of een volautomatische glasparel straalinstallatie kan worden toegepast in de voedselverwerkende industrie. Hudson Dynamics BV in  ’s-Heer Arendskerke gebruikt de subsidie voor een haalbaarheidsonderzoek naar een lichtgewicht, universeel inzetbare mobiele robotarm. Timesavers International Goes doet onderzoek naar een Mini-Deburrer (ontbraam) Machine. UC360 in Goes is bezig met de ontwikkeling van een Virtual Reality (VR) Robot voor het onderwijs.

Gedeputeerde Jo-Annes de Bat (economie) reikt de subsidiecheques dinsdag 23 juli uit aan de acht bedrijven. Dat doet hij tijdens een bijeenkomst bij RMA-Techniek BV in ’s-Heer Arendskerke.

MIT-Zuid

Kijk hier voor meer informatie over de subsidieregeling MIT-Zuid of neem contact op met Yvonne Braamse.

Bron: PZC