wo, 25-11-2020, 13:24
Nieuwsbericht

Aan de slag met circulariteit binnen uw MKB- maakbedrijf!

Maakt of onderhoudt u machines en apparaten voor de land-& tuinbouw, fruitteelt en visserij, transport, elektronica of voor kunststofverwerking? Dan is dit interessant voor u!

Hergebruik

Een manier om meteen met circulariteit aan de slag te gaan is het terughalen van de door uw klanten afgedankte of afgeschreven machines en apparaten. Hierdoor kunt u de machines,  of onderdelen daarvan opnieuw gebruiken.  Dit biedt direct mogelijkheden voor het opbouwen van een nieuwe klantenkring en bespaart bewerkings- en (her-)ontwikkelkosten, materiaalgebruik en energieverbruik.

Circulair ontwerpen

Daarnaast gaan we met u aan de slag om al bij het ontwerpen van uw machines en apparaten rekening te houden met het afvalstadium ervan. Dit is erop gericht om de machines of onderdelen zoveel mogelijk opnieuw te kunnen gebruiken. 

Workshops

Om uw idee voor uw bedrijf uit te gaan voeren of om tot een idee voor uw bedrijf te komen, komt er één reeks van 3 à 4 workshops over circulariteit in de maakindustrie. Samen met de Provincie Zeeland, Circo en Impuls Zeeland wordt u begeleid tot het invoeren van uw circulaire idee binnen uw bedrijf.

De workshops starten in februari 2021, er zijn hiervoor nog plaatsen beschikbaar. Naast uw deelnamebijdrage van € 500,= betaalt de Provincie Zeeland de workshops.

Aanmelden kan tot 11 januari 2021. Mail hiervoor naar johanhoffman@impulszeeland.nl