wo, 04-09-2019, 12:05
Nieuwsbericht

Succesformule Mijn Lievelingsplek doet goede zaken

17 Zeeuws boerinnen besloten een jaar geleden samen te gaan werken en zich te verenigen in Mijn Lievelingsplek. Het doel van de boerinnen is om samen meer Duitse kampeerders naar Zeeland te halen. Mijn Lievelingsplek is een aaneensluiting van minicampings in Zeeland, gerund door de 17 boerinnen. Het starten van een samenwerking bleek een succes. Vooral omdat de campings die aangesloten zijn bij Mijn Lievelingsplek de bezoekers van kwaliteit voorzien. De campings hebben bijvoorbeeld allemaal verwarmd sanitair, 10 ampère stroom en wifi. Daarnaast zorgen de Zeeuwse boerinnen, elk op hun eigen camping, voor een warm onthaal van de gasten. 

Volle campings

Een jaar na het oprichten van Mijn Lievelingsplek zitten de minicampings met enige regelmaat vol. Maar is de camping vol en komen er toch nog gasten? Geen probleem, de boerinnen sturen de gasten graag door naar één van de andere aangesloten minicampings. Dit speelt natuurlijk ook een rol in het succes van Mijn Lievelingsplekken.

De samenwerking werpt niet alleen de vruchten af op de bezetting van de aangesloten campings, maar heeft ook een meerwaarde voor de eigenaren. Aan kennisverbreding en -overdracht wordt ook gedacht. In de rustigere winterperiode komen de dames samen om diverse onderwerpen onder de loep te nemen.

De samenwerking tussen de boerinnen zorgt niet alleen voor volle campings, maar het draagt ook bij aan de kennis van de eigenaren. In de rustigere periodes zijn er namelijk bijeenkomsten tussen de boerinnen, waar ze verschillende onderwerpen bespreken die ze tegen zijn gekomen op de campings. 

Bijeenkomst Profit

De innovatieve formule van samenwerking, de kennisverbreding en de oriëntatie op de Duitse markt maakt de stichting Mijn Lievelingsplek een bijzondere speler op de toeristische markt. Mijn Lievelingsplek komt mede hierdoor in aanmerking voor het beste innovatieplan van het Profit project. Profit is een internationaal project, gericht op het stimuleren van innovatie bij bedrijven in de toeristische en vrijetijdssector. Op 17 september organiseert Profit, waarmee Impuls Zeeland de afgelopen drie jaar werkte aan het stimuleren van innovatie in de toeristische sector, een slotbijeenkomst met diner in de Timmerfabriek in Vlissingen. Ook zal tijdens deze bijeenkomst de prijs voor beste innovatieplan, waarvoor Mijn Lievelingsplek in aanmerking komt, uitgereikt worden. De bijeenkomst zit ook al bijna vol, opgeven voor de slotbijeenkomst kan hier.

Bron: (www.onseilandschouwen.nl / Pzc.nl)
Foto: (Conny den Heijer)