vr, 16-07-2021, 15:48
Nieuwsbericht

720.000 euro subsidie voor Zeeuwse ondernemers

Vier Zeeuwse en Vlaamse ondernemers hebben ruim 560.000 euro subsidie ontvangen om samen aan de slag te gaan met innovatie. Daarnaast kunnen nog eens acht Zeeuwse mkb'ers aan de slag met een subsidie van 160.000 euro om haalbaarheidsonderzoeken uit te voeren.

MIT Zuid en CrossRoads2

De groep van acht Zeeuwse mkb'ers maken gebruik van de subsidieregeling MIT Zuid: voor het stimuleren van innovatie in het MKB. De vier Zeeuwse en Vlaamse ondernemers ontvangen subsidie uit het Europese CrossRoads2 project.

Overhandiging cheque

Gedeputeerde Jo-Annes de Bat bezocht donderdag 15 juli 2021 Van de Bilt zaden en vlas B.V. in Sluiskil om een symbolische cheque te overhandigen. Hij ging daar in gesprek met alle ondernemers die subsidie hebben ontvangen. De bijeenkomst werd afgesloten met een rondleiding bij Van de Bilt zaden en vlas. 

MIT Zuid

MIT Zuid staat voor MKB Innovatiestimulering Topsectoren in Zuid-Nederland. MIT Zuid subsidies kunnen aangevraagd worden voor haalbaarheidsonderzoeken en Research & Development samenwerkingsprojecten. De subsidies voor haalbaarheidsonderzoeken zijn inmiddels verleend. Acht MKB bedrijven hebben subsidie ontvangen, het gaat om: Colsen, Epesi, Ephraim Body Tools, Holding Kleine- de Jong, IntoMachines, Nieuwe Warmte, Progression, Vervaet B.V.

CrossRoads2

CrossRoads2 is een project binnen het Europese programma Interreg Vlaanderen-Nederland V. Het stimuleren van duurzame grensoverschrijdende samenwerking rond kansrijke innovatieprojecten tussen kmo- en mkb-bedrijven in Vlaanderen en Zuid-Nederland (Zeeland, Noord-Brabant en Limburg) was de centrale doelstelling. Het project richtte zich op bedrijven met goede, innovatieve en technisch haalbare projectideeën die graag grensoverschrijdend samenwerken met andere kmo/mkb-bedrijven. Dragon Plastics, PIA Automation, Pureblue, Van de Bilt zaden en vlas bv hebben subsidie ontvangen.

De subsidieregelingen worden mede mogelijk gemaakt en begeleid door Provincie Zeeland en Impuls Zeeland.