Het uitbreiden van mijn bedrijf in Zeeland

Ruim 1% van de bedrijven in Nederland is een buitenlandse vestiging. Deze bedrijven zorgen maar liefst voor 16% van alle banen in Nederland (wat goed is voor bijna 1 miljoen arbeidsplaatsen) en voor ruim een kwart van de totale toegevoegde waarde van het bedrijfsleven. Kortom, buitenlandse investeerders zorgen voor een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse economie. De Nederlandse overheid focust zich om deze reden op het behoud de reeds gevestigde internationale bedrijven en wil hen stimuleren verder uit te breiden in Nederland.

Bent u van plan een uitbreidingsinvestering te doen in uw bedrijf in Zeeland? In samenwerking met de Netherlands Foreign Investment Agency, onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken, is een speciaal Investor Relations Programma ontwikkeld om u hierin te ondersteunen. Via dit programma ondersteunen we u graag zodat u succesvol kunt ondernemen en zonder belemmeringen groeien in Zeeland. Dit is wat we voor u kunnen doen:

Talent

Het IR-programma is er om uw bedrijf te helpen met het vinden van talent, in Zeeland of daarbuiten.Wanneer u internationale werknemers wil aantrekken, kunnen we helpen door hen een zo warm mogelijk welkom te heten in Nederland, bijvoorbeeld door te ondersteunen bij de aanvraag van visa’s en werkvergunningen, advies over culturele verschillen en door hen in contact te brengen met internationale scholen.

Introducties

Het IR-programma kan u introduceren bij Nederlandse overheden op nationaal, regionaal en lokaal niveau. Maar ook bij zakelijk dienstverleners zoals advocaten en consultants en in allerlei lokale, regionale en nationale netwerken die relevant zijn voor uw bedrijf.

Subsidies

Door middel van het IR-programma kunnen we u ondersteunen bij het doen van nieuwe investeringen en aangaan van nieuwe projecten in Zeeland. Bijvoorbeeld door u te ondersteunen bij het doen van subsidieaanvragen.

Belangenbehartiging

Doordat wij gesprekspartner zijn van zowel bedrijfsleven als overheid kunnen we uw visie en zorgen omtrent het vestigingsklimaat eenvoudig doorgeven als input voor beleidsmakers.

Netwerken

Het IR-programma biedt toegang tot de talloze nationale en regionale events die elk jaar worden georganiseerd. Van seminars en conferenties tot netwerkborrels, diners en persoonlijke gesprekken met bijvoorbeeld vertegenwoordigers van de overheid.

Onderzoek

Ons IR-programma kan de weg wijzen in het grote netwerk aan publiek-private partnerschappen dat Nederland rijk is. Dat is handig wanneer u bijvoorbeeld het maximale uit bepaalde R&D incentives wilt halen. Daarnaast brengen we onderwijs, overheid en bedrijven bij elkaar om zo ondersteuning te bieden bij alles van onderzoeksopdrachten tot het vinden van talent.

Benchmarks

Het IR-programma kan een waardevolle bijdrage leveren aan uw business cases voor uitbreiding of internationale activiteiten in Nederland. We kunnen u hulpmiddelen en input bieden voor het maken van een benchmark voor bijvoorbeeld locatie en kosten. Ook kunnen we u bijvoorbeeld helpen bij het aantrekken van talent en helpen uw aanwezigheid in Nederland te promoten om zo uw naamsbekendheid te vergroten.


Profiteer van kennis en contacten op regionaal en nationaal niveau

Invest in Zeeland werkt nauw samen met de Netherlands Foreign Investment Agency en in het Invest in Holland netwerk. Op die manier profiteert u van onze kennis en contacten op zowel regionaal als landelijk niveau, kosteloos en op vertrouwelijke basis. Van het vestigen van uw bedrijf in Zeeland tot het vinden van talent en de introductie bij publiek-private partnerschappen. 

Persoonlijke ondersteuning door specialisten

We bieden informatie specifiek toegepast op uw situatie. Van voor u interessante bedrijfslocaties tot de toepassing van de Nederlandse wetgeving op uw situatie en het belastingstelsel. Dat doen we tijdens persoonlijke gesprekken en op maat gemaakte fact finding trips, waarbij er altijd meegedacht wordt door een van de sector specialisten van Invest in Zeeland of de NFIA. We bieden u kortom concrete oplossingen die het vestigen van uw bedrijf in Nederland vergemakkelijken.