wo, 04-08-2021, 13:45
Nieuwsbericht

Zakendoen in Duitsland

Impuls Zeeland biedt Duitse trainingen aan

Nederland en Duitsland zijn belangrijke handelspartners. Maar Nederlanders zijn geen Duitsers, de Duitse markt is de Nederlandse niet. Dus waar begin je wanneer je zaken met Duitsland wil doen? En praat je Engels bij de oosterburen of moet je toch je Duits bijspijkeren? 

In samenwerking met de Duits-Nederlandse Handelkamer organiseert Impuls Zeeland trainingen waar je alles leert over de Duitse cultuur en taal. Wat zijn de do's en wat moet je zeker niet doen als je zaken wilt doen met de oosterburen. Dit leer je allemaal tijdens de cultuurtraining. Wil je naast het leren van de cultuur ook je Duitse taal bijspijkeren? Volg dan ook de taaltraining.

De trainingen worden kosteloos aangeboden, het kost je alleen tijd. 
Let op: er is een maximum aan het aantal deelnemers dus wees er snel bij. Maximaal één persoon per bedrijf. 

Cultuurtraining

Datum: 7 oktober
Tijd: 09.30 -13.00 (inclusief lunch)
Locatie: Gasterij Schoudee in Wemeldinge

Taaltraining

De taaltrainingen bestaan uit vier halve dagdelen. Twee worden er op locatie gegeven en twee online. Naar aanleiding van een intake wordt gekeken naar het niveau. 

Datum: 13 oktober & 14 oktober
Tijd: 13.00 - 17.00 & 09.00 - 13.30 (op 14 oktober is het inclusief lunch)
Locatie: Inside Middelburg

Datum: 21 oktober
Tijd: 09.00 - 12.00
Locatie: online

Datum: 4 november
Tijd: 09.00 - 12.00
Locatie: online

 

Waarom doet Impuls Zeeland dit?

Impuls Zeeland vindt het belangrijk dat Zeeuwse bedrijven hun internationale dromen waar kunnen maken, want dat is ook belangrijk voor de Zeeuwse economie. Wij kunnen ondersteuning bieden aan bedrijven die voor het eerst internationaal zaken willen gaan doen, maar ook aan bedrijven die al langere tijd op de internationale markt opereren. Onze ondersteuning wordt geheel op maat aangeboden en kan zich richten op matchmaking, het leggen van specifieke contacten, kennis omtrent wet- en regelgeving,  handelsmissies, etc. Voor al onze diensten maken wij gebruik van een groot internationaal netwerk, waardoor we bij elk bedrijf en elke vraag naar een passende oplossing kunnen zoeken. We gaan dus graag met je in gesprek om te kijken waar wij kunnen ondersteunen. Aan de diensten van Impuls Zeeland zijn geen kosten verbonden.

Lees hier meer

Neem voor meer informatie contact op met Arno Sijnesael, International Trade Manager bij Impuls Zeeland.