do, 31-03-2022, 13:49
Nieuwsbericht

Verduurzamen? Doe inspiratie op uit de regio

We moeten met z’n alle verduurzamen om onze klimaatdoelen te bereiken. Maar verduurzamen gaat niet van de één op de andere dag. Er is vaak veel mogelijk en er zijn veel keuzes om te maken. De juiste inspiratie kan hierbij helpen.

Inspiratie en ondersteuning voor jouw bedrijf

Speciaal voor ondernemers in de toeristische sector hebben wij een aantal inspiratie items gemaakt over verduurzamen. Naast inspiratie kunnen ondernemers ook bij ons terecht voor ondersteuning en financieringsmogelijkheden. Denk aan een advies gesprek of een voucher voor het inschakelen van een expert.

Meer over onze ondersteuning >>

Voorbeelden van verduurzaming

In de maand maart hebben wij op verschillende manieren aandacht besteedt aan verduurzaming in de toeristische sector. Bekijk onze items en vindt de inspiratie die bij jou past.

  • Het klimaat verandert. Maar hoe kun je met jouw bedrijf mee veranderen met de gevolgen van klimaatverandering? De inspiratiegids maakt de kansen inzichtelijk en geeft praktische voorbeelden. 
  • Hoe kun je verduurzaming meenemen in de toekomstplannen van jouw bedrijf? Wij gingen op bezoek bij strandpaviljoen Basic Beach Bar in Renesse en vroegen welke stappen zij maken om hun bedrijf te verduurzamen. 
  • Als jonge ondernemers een camping runnen én een grote verduurzamingsslag maken. Lora van den Hemel neemt ons mee in de inspirerende zoektocht van haar en haar vriend Max. 
  • Zwembaden zijn grootverbruikers van energie. Maar een bestaand zwembad verduurzamen is een flinke uitdaging. Het Omnium in Goes is deze uitdaging aangegaan en vertelt hoe zij in de toekomst van het gas af willen.

Werken aan de toekomst van jouw bedrijf

Wil je meer inspiratie? Of heb je een idee voor een doorontwikkeling op jouw bedrijf, maar zoek je iemand die jou een stap verder kan brengen? Wij helpen je graag verder.

Verantwoording aanjaagprogramma