Circulaire beleving in toerisme

Hulp nodig bij circulair bouwen?

Impuls krijgt tijdens gesprekken met recreatieondernemers vaak de vraag ‘Wat kan ik eigenlijk met circulaire economie op mijn bedrijf?’ en ‘Wat zijn mogelijkheden met betrekking tot circulair bouwen?’. Samen met Recron en met ondersteuning van de Provincie Zeeland en Kenniscentrum Kusttoerisme is het project Land in zee: een circulaire beleving opgezet. binnen dit project  ondersteunt Impuls recreatieondernemers bij circulair (ver)bouwen  en andere circulaire toepassingen op het bedrijf.

Circulaire economie

Circulair bouwen: wat is het eigenlijk?

In de bouw zijn nog heel veel zaken niet circulair. Wanneer bouwmaterialen worden vastgespijkerd, gelijmd of gemetseld is het bijna ondoenlijk om ze te hergebruiken. Hier valt dus nog
echt een slag te maken. Met een aantal simpele maatregelen kun je er al voor zorgen dat
je materialen herbruikbaar zijn. Zo wordt er nu bijvoorbeeld bij sommige bouwprojecten al niet meer gewerkt met gewone spijkers, maar met spijkers met een schroefkop. 

Extra interessant voor recreatiebranche

De recreatiebranche is extra interessant als het gaat om circulair bouwen. Een normale woning heeft een levensduur van zo’n zeventig jaar. Binnen de recreatiebranche volgen trends elkaar extreem snel op en is een woning echter vaak na vijftien jaar al echt verouderd. Het is dus des te lonender om binnen deze branche flexibel en circulair te bouwen.

Circulaire Beleving: ondersteuning & advies

Het project Circulaire Beleving is eind 2017 van start gegaan. Uniek aan dit project is dat het
maatwerk biedt. Elke ondernemer loopt ergens anders tegenaan, sommige zijn zelf al intensief bezig met duurzaamheid, bij anderen is het allemaal nog erg nieuw. Bij ondernemers die aan willen haken bij het project wordt nu per geval bekeken wat er bij hen nodig is op circulair bouwgebied en hoe ze dat, met ondersteuning van welke partijen, vorm kunnen geven.

Meer informatie

Neem contact op met Wim Twigt, tel. +31 (0)6 14706095

Bekijk hier de folder.