Sluis

Binnen de gemeente Sluis zien we een relatief hoog aantal witte percelen. Dit wordt mede veroorzaakt door de recreatiewoningen op Bungalowpark Schoneveld. Hiervan hebben we vastgesteld dat circa 300 bungalows een woonbestemming hebben. Voor de overige 300 is dit niet het geval. In hoeverre de eigenaar voor beide type percelen een (snelle) breedband-infrastructuur heeft laten faciliteren, is onbekend. Daarnaast zien we door de hele gemeente nog plukjes recreatiewoningen (roze). Dit betreft veelal minicampings en andere vormen van kleinschalige recreatie. Doorgaans vormt het aangrenzende huis als aansluitpunt voor de telecomdiensten. In het witte buitengebied zal het aanbod dan ook niet geschikt zijn om alle gasten van de gewenste dienstverlening te voorzien.
 

Pilot Greenet en Delta

Binnen de inventarisatie is geen rekening gehouden met het aanbod dat binnen de pilot die Greenet en DELTA/ZeelandNet binnen de gemeente is opgezet. Met steun van de Provincie Zeeland is hier vanaf het Strandhotel in Cadzand-Bad een vast-draadloze sector opgezet waarbinnen bewoners en ondernemers het aanbod van Greenet kunnen afnemen. Dit betreft een internet- en telefoniepropositie die middels draadloze technologie aan de afnemer wordt aangeboden. De pilot richt zich met name op het verkrijgen van de gebruikerservaring onder (grotere) recreatieondernemers.
 

Geïnteresseerd in snel internet?

In de gemeente Sluis is Greenet actief. Klik hieronder op de link van deze bedrijven via hun website kunt in contact met ze komen.