Reimerswaal

De gemeente Reimerswaal kenmerkt zich door zijn uitgestrekte vorm, die aan beide kanten door water is begrenst. Het ontbreken van snel internet op de verbindingsweg tussen Yerseke en de A58 is opvallend, vooral gezien het goede aanbod binnen de rest van provincie. We zien dat dergelijke concentraties van percelen in het verleden door DELTA/ZeelandNet zijn aangesloten op het kabelnetwerk. Het is voor elke aanbieder (zowel bekabeld als draadloos) een deelgebied met hoge potentie, aangezien met relatief weinig inspanning veel nieuwe klanten aangesloten kunnen worden.

 

Witte gebieden

Met een redelijke betalingsbereidheid, lokaal initiatief en vraagbundeling zien we daarom zelfs kansen voor een goede uitgangspositie voor een nieuwe kabel- of glasvezelaansluiting. Dit geldt overigens niet voor het meer uitgestrekte witte gebied in de rest van de gemeente. Met name de lage concentraties richting de Zeeuws-Brabantse grens zijn erg kostbaar om met nieuw bekabeld netwerk te bereiken. Daarbij zorgt het bekabelen van het westelijke deel voor een afname van de haalbaarheid in het oostelijk deel. Ook draadloze netwerken zijn immers gebaat bij schaal.

Witte percelen ReimerswaalGeïnteresseerd in snel internet?

Bij ons zijn op dit moment 3 providers bekend die in Zeeland via de draadloos/vaste techniek snel internet faciliteren. Kijk op de website van deze providers wat zij voor uw adres kunnen betekenen.

delta.nl

skylinq.nl

skyline-telecom.nl

In de gemeenten Vlissingen, Middelburg, Veere, Kapelle, Reimerswaal, Goes, Borsele, Hulst en Terneuzen zijn gebied coalities actief die binnenkort vraagbundeling zullen starten voor de marktpartij die volgens hen de beste dienst verleent. De gebied coalities bestaan uit partijen zoals de ZLTO, Vekabo, Recron maar soms ook ondernemersverenigingen en bewonersorganisaties. De gemeenten faciliteren door mee te doen aan de aansluitsubsidieregeling. Informeer bij uw gemeente wanneer hier het loket voor open gesteld wordt.