Noord-Beveland

Onderzoeksbureau Stratix bestemde het buitengebied op Noord-Beveland als een ‘lastige casus’. Doordat de witte percelen zo wijds over het eiland verspreid liggen, lijkt een draadloze oplossing meer voor de hand te liggen dan een bekabelde variant. Het is dan ook niet verrassend dat er inmiddels van de aanbieder Skylinq een vast-draadloos netwerk beschikbaar is.

Witte gebieden

Het totale aantal witte percelen zorgt voor voldoende massa om een dergelijke casus haalbaar te maken. Het buurtschap Stroodorp is overigens een atypische uitschieter in vergelijking met de rest van de provincie. Hoewel hier 39 witte adressen erg dicht bij elkaar liggen, is hier toe nu toe geen aanbieder geweest die er een voldoende snelle breedbandverbinding gerealiseerd heeft. Voor het nieuwe vast-draadloze netwerk vormen deze adressen uiteraard wel een interessante drager van de totale business case.

De vakantiewoningen op de recreatieparken ten oosten van Kortgene en ten westen van Kamperland ondervinden geen problemen op het gebied van snelle internetvoorzieningen. We zien door het hele land dat kabelaanbieders in het verleden vakantieparken hebben aangesloten ten behoeve van het televisieaanbod. Met de opwaardering naar internet over het kabelnetwerk, is het op deze adressen dus ook mogelijk geworden om snelle internetdiensten af te nemen.

Witte percelen Reimerswaal

Geïnteresseerd in snel internet?

In het gehele buitengebied van Noord-Beveland is Skylinq actief als provider, dus als u woonachtig bent in het buitengebied van de gemeente Noord-Beveland neem u dan via deze link contact op met Skylinq.