wo, 18-11-2020, 20:21
Nieuwsbericht

[Webinar] Voorbereiden op de Brexit aan de hand van praktijkvoorbeelden

De Brexit is een feit: tot 1 januari 2021 geldt een overgangsperiode, daarna veranderd zakendoen met het Verenigd Koninkrijk ingrijpend.  Hoe bereiden ondernemers zoals u zich er op voor? Waar liepen zij tegenaan en welke tips en trucs hebben zij voor collega-ondernemers? En welke kansen kan de Brexit Nederlandse ondernemers bieden?

Impuls Zeeland en Horizon Flevoland organiseren op 10 december 2020 van 11.00 - 11.45 uur een webinar waarin ondernemers uit Zeeland en Flevoland vertellen over hun ervaringen en waarin uw vragen rondom de aanstaande Brexit beantwoord worden door onder andere een expert van de Nederlandse ambassade in het VK. Mis het niet en meldt u alvast aan via deze link.

Voorbereiden op Brexit, hoe doe je dat?

Er wordt nog steeds volop onderhandeld over de voorwaarden van de Brexit. Wat er ook precies gaat gebeuren, de relatie met het VK gaat ingrijpend veranderen, met of zonder goede afspraken. Grote kans dus dat ook jouw bedrijf geraakt gaat worden door de gevolgen van de Brexit. Op wat voor manier verschilt per sector. Misschien heb je er een afzetmarkt, samenwerkingspartner of komen er onderdelen van jouw productiemachine uit het VK.

Wat de precieze gevolgen zijn, wordt duidelijk na de overgangsperiode, per 1 januari 2021. Bereid je daarom zo goed mogelijk voor met wat we nu al weten. Zoals het feit dat er na de overgangsperiode altijd grensformaliteiten zullen komen. Bijvoorbeeld import- en export aangiftes als je goederen in- of uitvoert.

Weet je niet zo goed hoe je voorbereidingen kunt treffen? Laat je dan tijdens dit webinar inspireren door collega-bedrijven en stel je vragen aan onze experts.

Programma webinar

 • 11.00 welkom door Impuls Zeeland en Horizon Flevoland 
 • 11.03 Robin Vervaet – eigenaar Vervaet Machinery (Zeeland)
  Eigenaar en directeur van Vervaet Machinery, Robin Vervaet vertelt over zijn ervaringen met handel met het VK en zijn voorbereidingen op de Brexit.
 • 11.14 Peter Eversdijk – eigenaar Everbake Group (Flevoland)
  Peter Eversdijk, eigenaar van de Everbake Group uit Flevoland vertelt over zijn ervaringen met de handel met het VK en zijn voorbereidingen op de Brexit. 
 • 11.25 Roy Spijkerboer – Tweede Ambassadesecretaris, Brexit-zaken bij de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden te Londen 
  Roy Spijkerboer van de Nederlandse ambassade in Londen (Verenigd Koninkrijk) vertelt wat de belangrijkste zaken zijn waarop u zich alvast moet voorbereiden als het gaat om de Brexit. 
 • 11.36 Q&A – gelegenheid om vragen te stellen 
 • 11.45 Afronding

Aanmelden en terugkijken

Meldt u vóór 9 december gratis aan via dit registratieformulier. Na afloop van het webinar ontvangt u een terugkijklink. 

Vragen?

Heb je nu al vragen over hoe je jouw bedrijf voor kunt bereiden op de Brexit? Stel ze dan nu alvast via info@impulszeeland.nl met als onderwerp ‘Brexit Webinar’. We zorgen ervoor dat zo veel mogelijk vragen worden behandeld tijdens het webinar. Ook andere vragen kunt u via dit e-mailadres stellen.

Indien relevant nemen met jouw toestemming graag contact op voor verdere ondersteuning.  

Over ons

Impuls Zeeland en Horizon Flevoland zijn de officiële regionale ontwikkelingsmaatschappijen (ROM’s) van Zeeland en Flevoland. Een ROM is een onderneming met publieke aandeelhouders, gericht op het versterken van de economie en werkgelegenheid in een regio. Wij zijn een neutrale speler in de regio en hebben geen winstoogmerk. Jaarlijks realiseren wij honderden tot duizenden nieuwe arbeidsplaatsen en miljarden aan investeringen in de regionale economie. Door te innoveren, investeren en internationaliseren zijn de ROM’s daarmee de regionale aanjagers van innovatie- en concurrentiekracht.

* Dit webinar wordt enkele dagen vóór de uitzending op 10 december opgenomen. Wij proberen uiteraard zo actueel mogelijk te zijn.