20-01-2020

Training gezond natuur wandelen

Tijdens de training ‘Gezond Natuur Wandelen’ leert u om de natuur te betrekken tijdens het wandelen. De training wordt u aangeboden door de gemeente Sluis en is onderdeel van het Europese project SAIL. SAIL richt zich op nieuwe producten en combinaties tussen sport, bewegen, gezonde voeding, welzijn en toeristische sector, waarmee de oudere inwoners en gasten zolang mogelijk vitaal kunnen blijven.

Datum: 20 januari 2020
Locatie: MOIO Beach, Cadzand-Bad
Tijd: 9.00 - 16.00 uur

De training wordt verzorgd door IVN Natuureducatie in samenwerking met Sport Zeeland. We gaan 20 januari gezamenlijk aan de slag om handen en voeten te geven aan natuurbeleving. U ontvangt tevens de Gezond Natuur Wandel Waaier. Deze waaier zal u in de toekomst bijstaan tijdens de natuurbeleving in twee minuten!

De training vindt deels binnen en deels buiten plaats. Eerst een deel binnen van ongeveer 2 uur met presentatie, gevolgd door een praktijkdeel buiten.

Na afloop van de training

  • Kent u het belang van groen en natuur voor mensen;
  • Heeft u ervaring met korte natuuractiviteiten voor mensen die meedoen met de Gezond Natuur Wandelingen;
  • Heeft u inzicht in het programma Elke Stap Telt en de wijze waarop bewegen, sociaal contact en natuurbeleving een totaalbeleving vormt;
  • Bent u gemotiveerd en in staat om de natuuractiviteiten te gebruiken tijdens de wandelingen;
  • Heeft u de nodige tools in handen om zelfstandig natuurbelevingsactiviteiten te bedenken, voor te bereiden, op te zoeken en te laten beleven!

Deelnemen

Heeft u interesse om deel te nemen aan deze training, dan kunt u zich aanmelden voor via het e-mailadres:
tatianabooi@impulszeeland.nl. We hopen u te ontmoeten op maandag 20 januari 2020 in Cadzand-Bad.

SAIL logo's