05-11-2019

Ben je een ondernemer en wil je een innovatief product/dienst lanceren? Wil je de haalbaarheid toetsen van je idee of wil je je business model verder aanscherpen en vermarkten? Pak dan nu je kans! Neem met een selecte groep ondernemers deel aan het Kickstart programma en lanceer je idee of startup op de meest kansrijke manier. Je krijgt begeleiding van ervaren ondernemers en specialisten en werkt met wereldwijd toegepaste startup-methodieken. In 12 weken werk je toe naar een bewezen product of concept, je (eerste) klanten om te lanceren en een onderbouwde businesscase.

Datum: Vanaf 5 november 2019
Locatie: Dockwize, Edisonweg 41 in Vlissingen

Waarom?

Een innovatief idee uitbouwen tot een rendabel en snelgroeiend bedrijf is niet eenvoudig. Zo’n 45% van de starters in Zeeland bestaat na 5 jaar niet meer en voor innovatieve starters ligt dit percentage vele malen hoger. De meeste startups falen doordat er geen marktbehoefte is, het geld te vroeg op is of de ondernemer of het team niet de juiste samenstelling heeft voor ondernemerschap. Maar ook omdat de prijsstelling of het verdienmodel niet klopt, of omdat de concurrentie beter is of sneller marktpositie heeft weten te pakken. 

Om je kansen als innovatief ondernemer te vergroten, doorloop je met het Kickstart programma alle stappen van innovatief ondernemerschap. We ondersteunen je bij het bouwen, valideren en de vroege groei van je startup en maximaliseren de kansen voor aansluiting op de markt. We helpen je begrijpen hoe startups werken, hoe je een vernieuwend product of innovatie ontwikkelt, hoe je het aanpast op de vraag uit de markt en welke verdienmodellen daarbij kunnen passen. Je profiteert van het netwerk, coaching, profilering en huisvesting op de innovatiehotspot van Zeeland, Dockwize. 

Voor wie?

Je bent een ondernemer aan de vooravond van de lancering van een innovatief product, dienst of  innovatieve startup, je wilt de haalbaarheid toetsen van je idee of je wilt je business model verder  aanscherpen en vermarkten, dan helpt het Kickstart programma bij een kansrijke lancering.   

 • Ondernemers met een vernieuwend idee, innovatie of (tech)startup. 
 • Ambitie om te groeien of te versnellen. 
 • Leergierig en open voor samenwerking. 
 • Vroege fase van lancering of herijking.

Hoe werkt het?

Twaalf weken lang volg je elke dinsdag een programmasessie bij Dockwize, aangevuld met vakinhoudelijke kennissessies en vaardigheden naar keuze. Je leert van andere startups, ervaren ondernemers en vakinhoudelijke specialisten en past dit direct toe in de praktijk van je onderneming.

 • Startup groep: we brengen een team van meerdere startups bij elkaar die gedurende het programma van elkaar leren en elkaar coachen. 
 • Tools: We reiken bewezen succesvolle instrumenten en technieken aan veelgebruikt bij startups voor directe toepassing in de praktijk.
 • Coaches: Je wordt omringd door ervaren coaches en experts met domein specifieke kennis, die je kunt betrekken bij de voortgang.
 • Netwerk: Je verrijkt je netwerk met partners, MKB en grote bedrijven, overheid en kennisinstellingen die je lancering kunnen versnellen.
 • Werkruimte: Gedurende 3 maanden krijg je werkruimte en faciliteiten in de innovatiehotspot Dockwize

Thema's Biobased & Circulair en Social Impact

Tijdens de Kickstart werken we met thema's. Deelnemers kunnen naast het reguliere programma een keuze maken uit het thema Biobased & Circulair en Social Impact. Beide thema’s worden verder uitgediept in het programma door middel van expertsessies. Je kunt je keuze kenbaar maken via het aanmeldformulier (zie Toelating). Nog geen idee welke kant je op wil? Kies dan regulier.

Wat levert het programma mij op?

Elke ondernemer weet dat het niet eenvoudig is een innovatief idee uit te laten groeien tot een groeiende, rendabele onderneming. In 12 weken leren we je hoe innoverende startups werken en hoe je dit kunt toepassen op je eigen startup. Aan het eind van de rit heb je antwoord op vragen als:

 • Zitten genoeg klanten te wachten op jouw idee of product?
 • Hoe kom je aan je beginnende of groeiende groep klanten?
 • Is het een business die waard is om in te investeren?
 • Welke stappen moet ik zetten om mijn idee op de markt te zetten?
 • Hoe ziet het businessmodel eruit om mijn bedrijf succesvol te maken?

Na Kickstart

Wanneer je het Kickstart programma hebt doorlopen, kun je je aansluiten bij de Dockwize Community. De Dockwize Community is een groeiende on- en offline community met ondernemers uit de Dockwize programma’s. Ook is het mogelijk door te stromen naar het Accelerator programma.

Toelating

Heb je interesse in deelname aan Kickstart? Laat het ons weten door dit formulier in te vullen. Voordat je definitief wordt toegelaten toetsen we door een intakegesprek of je aan de toelatingseisen voldoet. 1 oktober 2019 begint de nieuwe Kickstart.

Eerst meer informatie over het Kickstart programma? Kom dan naar de infosessie op 12 september. Aanmelden voor de informatiesessie kan hier.

* Genoemde tarieven zijn ex. btw en gelden per inschrijving met een maximum van 3 personen