08-06-2022

Vergroot de biodiversiteit op jouw bedrijf

Hoe kun je de biodiversiteit op jouw bedrijf vergroten? Hoe kun je met andere soorten samenwerken? En kun je met de natuur geld verdienen?

Groen als decor voor vrijetijdsbeleving

Biodiversiteit is belangrijk voor ons ecosysteem. Voor veel bedrijven in de toeristische sector is nog veel winst te behalen rond biodiversiteit. Daarom organiseren wij op woensdag 8 juni 2022 een introductiedag waarbij je kennismaakt met de werking van natuurlijke ecosystemen.

Voedselbron Graauw

Programma

Tijdens deze introductiedag maken we kennis met de werking van ecosysteemprocessen en het voedselbos en verschillende eetbare platen. Ook gaan we in op het wat, waarom én hoe van eco-effectief ondernemen. Tenslotte gaan we het hebben over de mogelijkheid om geld te verdienen met biodiversiteit om vervolgens meer natuurwaarden te creëren. Het wordt een dag vol inspiratie met praktische voorbeelden waarbij we uiteraard ook de natuur in gaan en samen aan de slag gaan voor kansen voor jouw bedrijf. De dag wordt begeleid door Jos Willemsen van Jos Willemsen Landschapsproducties (voor meer informatie, bekijk zijn website: http://www.jwlp.nl)

Voor wie?

Deze dag wordt georganiseerd voor ondernemers in de toeristische sector die aan de slag willen met natuurlijk ondernemen. Daarbij nodigen we ook graag de groenbeheerders uit die werkzaam zijn bij de toeristische bedrijven.

Datum, tijd & locatie

8 juni 2022, van 12.00 uur tot 18.00 uur bij Voedselbron Graauw.

 

Verantwoording project