Koffiedrab, sinaasappelschillen en schelpenafval

De zes Zeeuwse strandpaviljoens doen mee aan het internationale project FACET waarin ondernemers worden gestimuleerd circulaire oplossingen toe te passen om verbruik van grondstoffen en materialen te verminderen en gebruik te optimaliseren. Zo kan koffiedrab gebruikt worden voor het kweken van oesterzwammen. Kan schaal- en schelpdieren afval als nieuwe broedplaats dienen in Zeeuwse oesterbanken en worden innovatievere oplossingen voor dit afval onderzocht. Sinaasappelschillen zijn op hun beurt weer nuttig in de verwerking van cosmetica- en schoonmaakproducten. The Green Leisure Group, specialisten rond duurzame vraagstukken, ondersteuning de strandpaviljoens in deze zoektocht naar circulaire oplossingen voor afvalverwerking.

“Je hebt duizend-en-een redenen om met duurzaamheid aan de slag te gaan, maar het is vooral heel leuk om met dit thema bezig te zijn. Om samen met andere strandpaviljoens ontwikkelingen te volgen en te kijken naar mogelijkheden om op in te spelen. Daar word ik enthousiast van.” - Don van Vliet, de Haven van Renesse -

Artikel in de PZC

De PZC ging op bezoek bij Don van Vliet, eigenaar van de Haven van Renesse, en vroegen hem meer over zijn circulaire acties.

Lees het item

Meer over FACET
Neem contact met ons op.

Wij helpen je graag verder!

Wil je meer weten over circulair ondernemen in de toeristische sector? Of ben je op zoek naar ondersteuning bij de realisatie van jouw circulaire idee of plan? Neem contact op met onze projectmanagers. Zij helpen je graag verder.

Kim Provoost

Projectmanager Vrijetijdseconomie

Minke Rabaut

Projectmanager Vrijetijdseconomie

Stefan Coppoolse

Projectmanager Vrijetijdseconomie

Lise de Nooijer-Hekhuis

Junior Projectmanager Vrijetijdseconomie