Positieve communicatie insteek

Binnen het internationale project FACET kunnen ondernemers ondersteuning krijgen bij het toepassen van circulaire oplossingen. Zo zijn een aantal ondernemers ondersteund bij het circulair verwerken van hun afval. Met deze ondernemers is ook gekeken naar de vraag hoe je gasten betrekt bij het circulair verwerken van je afvalstromen. Gasten spelen hierin tenslotte een grote rol.

Een basis voor communicatie-uitingen

Samen met een communicatiebureau is er een concept ontwikkeld. Dit concept is kosteloos beschikbaar voor ondernemers en te gebruiken als basis voor communicatie-uitingen. Het concept heeft een positieve insteek en gaat in op manieren om te communiceren over afval en het circulair omgaan met afval.

Voorbeeld posters in toolkit

Voorbeelden communicatiemiddelen

Het concept is uitgewerkt in een toolkit. Alle toeristische ondernemers in Zeeland kunnen gebruik maken van de toolkit. De toolkit bestaat uit:

  • uitleg van het concept
  • algemeen beeld en visuele stijl
  • voorbeeld teksten voor socials
  • communicatiemiddelen zoals posters en stickers en een kant-en-klare folder over afvalscheiding

De algemene boodschap en uitingen zijn in het Nederlands, Duits en Engels beschikbaar. Ook zijn de meeste documenten in open bestand te verkrijgen.

Maak gebruik van de toolkit

Wil jij ook communiceren over jouw circulaire afvalverwerking? Vraag de toolkit aan via onderstaand formulier en toegang tot de open bestanden. Samen werken we aan een afvalvrij Zeeland.

Vraag de toolkit aan!
Neem contact met ons op.

Wij helpen je graag verder. Ga met ons in gesprek.

Ben jij toeristisch ondernemer en wil jij aan de slag met circulair ondernemen? Vertel ons je plan/idee en dan kijken we samen naar mogelijke ondersteuning.

Helen Roskam

Projectmanager Vrijetijdseconomie