Fantastisch nieuws! Dylan van Baarle, Christophe Laporte en Edoardo Affini van Jumbo-Visma reden in Parijs-Roubaix met een revolutionair bandenoppompsysteem, KAPS genaamd. Impuls Zeeland ondersteunt de ontwikkelaar HubTech met financiering vanuit het InnoGo! en ZPF fonds. Een prachtig voorbeeld van hoe technologische innovatie kan bijdragen aan de wielerwereld.

Een bijzondere uitvinding
Het KAPS-systeem is een slim systeem waarmee je tijdens het fietsen de luchtdruk in je banden kan aanpassen. Het is ontwikkeld door ingenieursbureau HubTech en wordt verkocht door HubTech’s merk Gravaa. Met KAPS kan de ideale bandenspanning worden aangehouden op alle soorten ondergronden, wat tijdens Parijs-Roubaix natuurlijk ideaal is. Voor een onverharde weg kan de bandenspanning worden verlaagd en weer worden verhoogd voor vlakker terrein. Hoewel de aansturing elektronisch is, wordt er voor het oppompen van de banden pedaalkracht gebruikt.

Een mooie samenwerking

“Een jaar of vier geleden ben ik in contact gekomen met Yvonne Braamse van Impuls Zeeland, zij heeft ons destijds al geïntroduceerd bij Vitrite Middelburg, de fabrikant die KAPS gaat produceren. Gelijktijdig heeft zij ons ook geïntroduceerd bij haar collega- Investment Managers en is het balletje gaan rollen. In Zeeland zagen ze direct de potentie en innovatie van onze technologie en in een redelijk kort tijdsbestek kregen we meer financiële mogelijkheden én hebben we stappen met Vitrite kunnen maken. Ik vind dat dit een voorbeeld is van hoe een een regionale ontwikkelingsmaatschappij tot zijn recht komt. Impuls Zeeland begrijpt goed welke uitdagingen een startup allemaal kan tegenkomen en ik kan zeggen dat zij echt meedenken met de ondernemer!

Gertjan van Ginderen, directeur HubTech / Gravaa

Team Jumbo-Visma
Dylan van Baarle, Christophe Laporte en Edoardo Affini gebruikten het KAPS-systeem in de koers, met positieve reacties. Na deze succesvolle introductie van KAPS zou dit zomaar een blijvertje kunnen zijn in de wielerwereld:

''Wij zijn erg enthousiast over de werking van KAPS, het systeem werkt echt goed, voegt veel toe en het heeft Roubaix doorstaan. Dit is wat ons betreft een blijvertje waar we op verder kunnen bouwen!''

- Team Jumbo-Visma

Impuls Zeeland
Impuls Zeeland ondersteunt innovatieve bedrijven in Zeeland en heeft financiering verstrekt aan Hubtech/Gravaa vanuit het InnoGo! en ZPF fonds. Investment managers Ralph Veerhoek en Edwin van Houte zijn al jaren betrokken bij de ontwikkeling van Hubtech/Gravaa en bieden naast financiële ondersteuning ook advies, tips en netwerk om de groei van het bedrijf te bevorderen.

Neem contact met ons op

Ook hulp nodig bij financiering?

Onze Investment Managers helpen je bij de zoektocht naar de juiste financiering en we ondersteunen je als sparringpartner.

Yvonne Braamse-Joosse

Investment Manager

Edwin van Houte

Manager Investeren