‘Met dit ontwerp wil ik bijdragen aan slimme oplossingen voor vervoer’

Angelo Jansen uit Terneuzen ontwikkelde een elektrische fiets die je modulair kunt samenstellen. De Bayck is namelijk meer dan een kek karretje. Zijn fiets bevat een brein met slimme sensoren. ,,Daarmee kun je de Bayck bijvoorbeeld als deelfiets in de stad of huurfiets in het toerisme inzetten. Met dit ontwerp wil ik bijdragen aan slimme oplossingen voor vervoer.”

Lees het hele artikel op PZC.nl

Impuls Zeeland

Met zijn enorme kennis en netwerk trok Jansen in 2019 de stoute schoenen aan, waarbij hij hulp inriep van ontwikkelingsmaatschappij Impuls Zeeland. Onder de merknaam Bayck ontwikkelde hij een elektrische fiets met hersens. ,,Het frame is zo ontworpen dat we er verschillende modules in kunnen monteren. Naast een controller om de fiets te ondersteunen kan dat bluetooth en de door onszelf ontwikkelde IoT-module zijn waarmee je de fiets verbindt met allerlei andere apparaten, bijvoorbeeld je smartphone. Er komt sowieso altijd een track & trace-module in. De fiets heeft verder een usb-poort. Daarop kun je je telefoon aansluiten, maar bijvoorbeeld ook je koelbox of Playstation. Zoiets kan interessant zijn voor fietsverhuurbedrijven aan de kust. Het geeft toerisme een nieuwe dimensie.” Dat is ook de reden dat Impuls via het Zeeuws Participatiefonds een kleine miljoen euro heeft geïnvesteerd.

Geschreven door :
Frank Balkenende (PZC, 15-05-23)

GA OOK MET ONS IN GESPREK

Ook op zoek naar financiering?

Onze Investment Managers helpen je bij de zoektocht naar de juiste financiering en we ondersteunen je als sparringpartner.