In al deze werkzaamheden is het belangrijk dat de juiste procedures en instructies correct worden uitgevoerd. Zeker voor jongere en/of minder ervaren monteurs is dit niet altijd makkelijk. Tijdens de workshop ervaar je hoe het is om instructies te ontvangen via een tablet of smart glasses, leer je welke hardware en software is geschikt voor welke toepassing en hoe je je huidige werkinstructies kan verbeteren en digitaliseren.

Deze aanpak heeft veel voordelen: nieuw personeel kan sneller zelfstandig werkzaamheden uitvoeren, bestaand personeel kan efficiënter en foutlozer werken.

Tijdens de workshop breng je jouw eigen behoeften op een gestructureerde manier in kaart en leer je over verschillende technologieën die beschikbaar zijn. TNO deelt hun praktijkervaring met verschillende pilotbedrijven en je gaat zelf aan de slag m.b.v. de demonstratieopstelling.

Hier zijn enkele voorbeelden van wat je met remote support kunt doen:

Je kunt op afstand helpen bij het diagnosticeren van problemen of storingen. Door middel van videoconferentie of beeldscherm delen kun je de situatie bekijken, vragen stellen aan de technicus ter plaatse en mogelijke oorzaken van het probleem identificeren.

Je kunt stapsgewijze instructies geven aan de technicus ter plaatse. Via audio- of videoverbinding kun je hen begeleiden bij het uitvoeren van specifieke taken, zoals het vervangen van onderdelen, het aansluiten van kabels of het uitvoeren van tests.

Met remote support kun je samen met de technicus ter plaatse samenwerken om problemen op te lossen. Je kunt real-time suggesties en oplossingen bieden, procedures voor probleemoplossing delen of technische documentatie doorsturen om de technicus te ondersteunen bij het vinden van een oplossing.

Als onderdeel van remote support kun je helpen bij de configuratie en installatie van apparatuur op afstand. Je kunt de technicus begeleiden bij het aansluiten van apparaten, het instellen van parameters en het controleren van de juiste werking.

Remote support kan ook worden gebruikt om training te bieden aan technici ter plaatse. Je kunt hen trainen in het gebruik van specifieke apparatuur, onderhoudsprocedures of veiligheidsrichtlijnen. Dit helpt bij het vergroten van de kennis en vaardigheden van het lokale team.

PROGRAMMA

  • 14.00 Opening. Wat is remote service, wat kan je ermee, welke technologie kan je helpen?
  • 15.00 Workshop: Praktisch aan de slag met diverse toepassingen van remote service.
  • 15.30 Workshop: Remote service toegepast in jouw bedrijf.
  • 16.00 Afsluiting.

Deelnemen kan op twee data:

  • Woensdag 14 juni, Impuls Zeeland, Vlissingen
  • Woensdag 21 juni, Breda Robotics, Breda

Impuls Zeeland: Edisonweg 37 D1, 4382 NV Vlissingen

Breda Robotics: Slingerweg 7A, 4814 AZ Breda (Posthuis op de Triple O Campus)

Deelname aan deze workshop is kosteloos. Wij kijken uit naar uw aanwezigheid en uw interesse in deze interessante workshop! Aanmelden kan via onderstaande link.

Inschrijfformulier

Meer weten over deze workshop?

Contacteer dan onze projectmanager

Rutger van der Male

Programmamanager industriële & digitale innovatie